De omgeving

Het landschap is heuvelachtig en biedt mooie vergezichten. In de weilanden grazen de witte Charollais koeien, de grand cru van het vlees. Even ten noorden liggen de wijngebieden van de Côte d’Or en ten zuiden de Beaujolais en de Maconnais. Ook het wijngebied van de Côte Chalonnaise is zeer de moeite waard voor de wijnliefhebber. Steden als Beaune, Autun, Pommard, Meursault etc. zijn een bezoek zeker waard. De omgeving nodigt uit voor een uitstapje per auto, motor of de fiets. Stoplichten zijn er vrijwel niet. Overal, tot in de kleinste dorpjes kun je heerlijk Bourgondisch eten en kennis maken met de streekgerechten. De streek biedt ook veel actieve bezigheden zoals paardrijden, kajakken, golfen, jagen, vissen, wandelen enz.

De reguliere weekmarkt in Gueugnon is elke donderdag tot 12.00 uur. Verder zijn er ‘s zomers –  vooral in de weekenden –  in de omgeving van Gueugnon vele Antiek-, Curiosa- en Rommelmarkten. Het touristoffice t/o de Romaanse kerk van Gueugnon heeft alle info voorhanden en helpt u graag.

In de hal van “La Mégène” liggen diverse folders over excursies en activiteiten. Voor golfers b.v. Golf du Château d’Avoise op 25 km  en Golf de Givalois op 21 km.